Известие

Collapse
No announcement yet.

Check за изгоряла крушка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Check за изгоряла крушка

Здравейте колеги,
    Нещо не намерих подобна тема ( като изключим една от 2005-та в форума за 155-ците ).

Та имам следния проблем:

При загасени светлини , ми свети чека. Нямам нищо изгоряло - крушки на номера,габарити,стопове и т.н.
    Когато светна габарита - чека изгасва. Това е всеки път без промяна.

Та въпроса е от какво може да е това?
    От различни крушки и т.н. може ли да е?

Доколкото знам, този чек не проверява къси / дълги светлини и предполагам, ако реша да сложа ксенон, няма да има проблем, нали?

Приятел ако ксенона е читав не трябва да свети чека! Вс друго е ниско-качествено. За чека, провери вс, свтваш габарита на запален двг и обикаляш колата и проверчваш, на мен ми светеше чека само като натисна спирачката, грушката за габарит е с две жички при мен, за габарит и за стопа. Провери вс, накарай някой да натиска докато ти следиш отзад как е, виж в купето, габаритите, отстрани на калниците, за маглата отзад, абе всичко. Успех
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Интересно как така свети при изключени светлини. Нормално светва на контакт и изгасва. Като включиш на габарити свети, ако имаш проблем по някоя от крушките. А за ксенони нямаш никакъв проблем. Фаровете не се проверяват от компютъра. Аз лично съм с ксенони на късите и на фаровете за мъгла. На дългите нямам нужда, а и имах идея да ги правя на дневни светлини. И тва дали е качествен или не, няма отношение към проблема. Чековете мерят консумацията на дадена верига, като тази на фаровете не е между тях. Сигурно трябва страшни смущения да вкарва, че да се обади някоя система.
      Last edited by Panchev; d.m.y г., 12:15.

Comment

@rusiq86 - оценявам желанието за помощ, но ВЪОБЩЕ не четеш какво съм писал...

@Panchev - Чека до колкто знам обхваща - габарити + спирачки. Така че според мен, единствения вариант да свети при изгасени светлини, е ако има изгоряла крушка на спирачките... а не е в моя случай...

Какво да проверявам ?

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
          Така че според мен, единствения вариант да свети при изгасени светлини, е ако има изгоряла крушка на спирачките...
          Аз все си мисля, че ако имаш изгоряла крушка на спирачките, чекът ще светне, когато натиснеш педала. До този момент веригата на стоповете не е активна и гадината няма как да знае каква ще й бъде консумацията. Дано да не бъркам! Не се сещам какво би могло да се чеква при изгасени светлини, което пък да е ОК при запалване на габаритите. По принцип уредите по таблото имат лампи, които светят и без габарити, но не вярвам да се чекват. Това би обяснило обаче защо изгасва чека при запалване не фаровете -консумацията на лампите по таблото е нищожна, в сравнение с консумацията на габалитите. Говоря напосоки обаче! Просто разсъждавам.

Comment

Може да е от различни крушки на габаритите. Другия вариант е крушката на стоп/габарит. Третия вариант е да използваш по-умело търсачката,че има 50 теми и да не се държиш надменно с колегите като им викаш! Ако не ме разбираш какво съм написал, прочети правилата на форума ,за да ти стане ясно!
            Alfa156 Against All

Comment

пич няма кво да ти изгори ако не светнеш габаритите или фаровете, едно и също е. Ако си с лед крушки някъде е възможно и от това да е. Но щом запалиш светлините и не свети не виждам проблема, чека може да си проверява няколко сек. Вътре в таблото съм имал изгорели крушки и никога не свети чек, че и то при загасени светлини.
              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 23:26.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колега провери дали ти свети слабо някой от задните габарити при изгасена кола. По-лесно ще го видиш на тъмно защото свети съвсем слабо...

Comment

Да се огледат всички крушки да няма някоя почерняла. При мен така имаш крушка на стопа почерняла, но свети. И свети и чека като натисна спирачка. Уж свети, а чека и той свети. Смених я с нова и няма грижи.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Той колегата не вярвам да се държи надменно, а се ядосва, щото е убеден, че не му четат писаното! А чека му свети при изключени светлини -това е невероятното. Каквито и светлини и крушки да има, сини, бели, изгорели, те не се чекват до момента, в който не запалиш лампите! Освен в началото на контакт, ама чека после си гасне. А щом пък загасва при включване на габарити, значи лампите са му ОК.

Comment

Да не е крушката в жабката или на огледалцето на сенника ....
                      Alfa 156 2.4 JTD
                      Honda CBR600RR 2008

Comment

Тук сме се събрали да си помагаме кой, с каквото може.На мен това ми беше първото нещо което ми мина през главата като прочетох мнението/критиката, но пак се почна със спама! Дано се открие проблема!
                        Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от краси Покажи съобщение
                          Да не е крушката в жабката или на огледалцето на сенника ....
                          Тези неща си имат отделни копчета, от които се включват и не биха могли да бъдат проверявани. Което ме навежда на мисълта да не би някое от тези копчета да не е наред (респ. включено), а съответната лампа да е изгоряла и това да е причината. Естествено, ако този лампи се чекват!

Comment

Хм... ако проверява лампата над сенника на пътника до шофьора, е възможно... защото със сигурност не работи нещо самото ключе и не знам евентуално може да окъсява нещо...
                            Силно се съмнявам да се чекват, но ще го проверя, знае ли човек. В книжката не пише че се проверяват...

Казаха ми че има проблем, когато крушките са с различни ватове примерно, възможно е както каза и колегата, ако е проблемна самата крушка. Но странното тук е че свети при всичко изгасено. И да карал съм ТИПО едно време и при изгоряла крушка на спирачките, светваше моментно , при затваряне на веригата...

П.С. Ако съм обидил някой, се извинявам, но все пак съм описал някакви положения в които - работи/неработи.

П.С.2 - Сега поне ми напомня да си включа фаровете
                            Last edited by cyberhill; d.m.y г., 13:16.

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                              Хм... ако проверява лампата над сенника на пътника до шофьора, е възможно... защото със сигурност не работи нещо самото ключе и не знам евентуално може да окъсява нещо...
                              Силно се съмнявам да се чекват, но ще го проверя, знае ли човек. В книжката не пише че се проверяват...

Казаха ми че има проблем, когато крушките са с различни ватове примерно, възможно е както каза и колегата, ако е проблемна самата крушка. Но странното тук е че свети при всичко изгасено. И да карал съм ТИПО едно време и при изгоряла крушка на спирачките, светваше моментно , при затваряне на веригата...

П.С. Ако съм обидил някой, се извинявам, но все пак съм описал някакви положения в които - работи/неработи.

П.С.2 - Сега поне ми напомня да си включа фаровете
                              Чека не проверява крушки в интериора. Провери каквото съм ти написал по-горе...

Comment

Working...
                              X